Aktuellt

Om Gastronomiska Akademien

Register

Nu finns Akademiens alla belöningar genom åren förtecknade i registret. Gå in på Register ›› Akademiens belöningar så får du besked om vilka som genom åren fått medaljer, guldpennor, diplom och andra belöningar. Ett motsvarande register över allt som publicerats i Gastronomisk Kalender ända sedan …

Läs mer

Fotograf Thomas Svensson: info@fotothomas.se

Gastronomiska Akademiens Belöningar 2023

Högtidlig utdelning av Gastronomiska Akademiens Belöningar med tillhörande ceremoni hölls  den 15 januari 2024 i Bernadotte Biblioteket på Stockholms slott. Stefan Ekengren och Ulrika Brydling får Gastronomiska Akademiens medaljer Guldmedalj Silvermedalj Guldpenna Diplom Gastronomiska Akademins belöningsceremoni Fotograf Thomas SvenssonFör enstaka och högupplösta bilder: info@fotothomas.se Filmare: Torbjörn …

Läs mer

Gastronomiska Stiftelsen 2022

Utlysning av stipendier på temat: Måltidsturism Stiftelsen utlyser två stipendier, ett på 75 000 kr och ett på 50 000 kr. De två stipendiesum-morna representerar sålunda olika omfång och djuplodande analyser i respektive projektidé. Måltidsturism är ett resande som drivs helt eller delvis av en önskan att …

Läs mer

Europeisk-, Nordisk- och Svensk gastronomis bakgrund och framväxt

Cajsa Warg fyller 318 år!

Kära vänner med gastronomi i fokus, Med anledning av födelsedagen bjuder Cajsa Warg Akademien in till ett webbinarium om, Europeisk-, Nordisk- och Svensk gastronomis bakgrund och framväxt, den 23 mars 2021, kl. 17:00 – 18:00 via akademiens Youtube-kanal, https://youtu.be/UIvqQnXIFXQ. Cajsa Warg Akademien är en regional …

Läs mer

Symbolum

Analyser av måltidsupplevelser för utveckling av europeisk gastronomi Innehållsförteckning 1. Inledning med bakgrundsbeskrivning och syfte 2. Den europeiska måltidens grundläggande förutsättningar 3. Den europeiska måltidens kvalitativa bedömning 4. Kategorisering av europeiska måltider 5. Artikelförfattare Bidrag till tvärvetenskaplig forskning om måltidens hantverk och konstnärliga gestaltning Måltidens …

Läs mer