Aktuellt

Om Gastronomiska Akademien

Register

Nu finns Akademiens alla belöningar genom åren förtecknade i registret. Gå in på Register ›› Akademiens belöningar så får du besked om vilka som genom åren fått medaljer, guldpennor, diplom och andra belöningar.

Ett motsvarande register över allt som publicerats i Gastronomisk Kalender ända sedan starten 1961 finns under rubriken Register ›› Gastronomisk Kalender

Symbolum

Analyser av måltidsupplevelser för utveckling av europeisk gastronomi Innehållsförteckning 1. Inledning med bakgrundsbeskrivning och syfte 2. Den europeiska måltidens grundläggande förutsättningar 3. Den europeiska måltidens kvalitativa bedömning 4. Kategorisering av europeiska måltider 5. Artikelförfattare Bidrag till tvärvetenskaplig forskning om måltidens hantverk och konstnärliga gestaltning Måltidens …

Läs merSymbolum

Gastronomiska Stiftelsen 2020

Utlysning av stipendier På temat: Dryckers roll i gastronomin Stiftelsen utlyser tre stipendier, två st à 100 000 kr och ett stipendium à 50 000 kr. De tre stipendiesummorna representerar sålunda olika omfång och djuplodande analyser i respektive projektidé.  Området är brett och kan innefatta empiriska studier, teoretiska diskussioner …

Läs merGastronomiska Stiftelsen 2020

Ny ledamot i Gastronomiska Akademien

Christina Wedén. Christina Wedén, född 1972 och bördig från Sörmland, jobbar som lärare och forskare i farmakognosi vid Uppsala universitet och driver därutöver företaget Tryffikultur AB tillsammans med kollegan Lina Pettersson, för att utveckla tryffelodling i Norden och Östersjöregionen. Redan under biologistudierna i Uppsala föll …

Läs merNy ledamot i Gastronomiska Akademien