Gastronomiska Akademiens Stiftelse

Stiftelsens ledamöter

Cecilia Schelin Sidegård

Cecilia Schelin Sidegård

Ordförande
Svensk biokemist och ämbetsman. Fd landshövding i Gotlands län och Kalmar län. Ledamot i Måltidsakademien.
Karsten Thurfjell

Karsten Thurfjell

Suppleant
Producent och redaktör på Sveriges Radios kulturredaktion. Han är också skribent inom vin, mat och konst. Gastronomiska Akademiens ständige sekreterare.
Agneta Yngve

Agneta Yngve

Ledamot
Professor emeritus i Kostvetenskap särskilt måltidsforskning,Inst. för Kostvetenskap, Uppsala Universitet. Ledamot i Måltidsakademien.
Håkan Liby

Håkan Liby

Ledamot
Etnolog. Fd museichef Uppsala läns museum.
Christina Wedén

Christina Wedén

Suppleant. Gastronomiska Stiftelsens sekreterare.
Fil doktor i biologi, Uppsala Universitet. Ledamot i gastronomiska Akademin och Måltidsakademien.
Carl Jan Granqvist

Carl Jan Granqvist

Ledamot
Fil Dr HC i Måltidskunskap vid Örebro Universitet, professor emeritus i Mältidskunst vid Stavanger Universitet, f.d. gästgivare vid Grythyttans Gästgivaregård, författare, kåsör och förekommer med vintips i P4 Extra 
Christina Möller

Christina Möller

Adjungerad ledamot
BIOGRAFI: Fl Dr. Hc, Ledamot i Måltidsakademien, ordförande i Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner