Belöningar

Diplom 2017

Diplom 2017 Diplom till Korvhantverk Stockholm, Jon Randow För tillverkning av hantverksmässig färskkorv med mjölksyrabakterier som konserveringsmedel, helt utan tillsatser, samt olika lufttorkade och kallrökta korvar av griskött från Nibble Gårdsgris. Ett brinnande intresse för riktig mat I allmänhet och riktig korv I synnerhet har skapat …

Läs merDiplom 2017

Guldpenna 2017

Gastronomiska Akademiens guldpenna 2017 ”för utomordentligt författarskap på det gastronomiska området” Till Tony Wallin, chefredaktör för Sveriges största mattidning, ICA:s Buffé, får Guldpennan 2017 Han har under tidningens 20 år värnat om den svenska måltidens traditioner. Nya råvaror och mera grönt har varit i focus, …

Läs merGuldpenna 2017

Silvermedalj 2017

Gastronomiska Akademiens silvermedalj 2017 ”för utomordentliga insatser för svensk matkultur”   Till Mischa Billing, sommelier och lärare i dryckeskunskap, får Gastronomiska Akademiens silvermedalj 2017. Hon utexaminerades från Restaurangakademien i Stockholm 1993 och har specialiserat sig på hur man kombinerar mat och dryck. Idag är hon …

Läs merSilvermedalj 2017

Guldmedalj 2017

Gastronomiska Akademiens Guldmedalj 2017 ”för utomordentliga insatser för svensk matkultur” till Henrik Norström, Stockholm får Gastronomiska Akademiens guldmedalj 2017. En visionär och förnyare som regelbundet berikar Stockholms krogliv med nya, spännande koncept, och ständigt strävar efter att erbjuda kroggästerna nya, intressanta restaurangupplevelser Inspirationen hämtas från världens …

Läs merGuldmedalj 2017

Hirampristagare

Hirampristagare 2012 Margit Richert, journalist, Stockholm Med sin gedigna kunskap, nyfikenhet och befriande respektlöshet representerar Magit Richert något nytt och spännande bland Sveriges matskribenter. Och oavsett vilket kök, råvara, säsong eller matkultur hon än tar sig an gör hon det med pondus och bländande uppfinningsrikedom. …

Läs merHirampristagare

Gastronomiska Akademiens belöningar 2019

Belöningar 2019

Gastronomiska Akademiens belöningar 2019 delades ut under sedvanligt festliga former av Akademiens tf direktör Carl Jan Granqvist på Riddarhuset i Stockholm söndag den 19 januari.

  • Guldmedalj
  • Silvermedalj
  • Guldpenna
  • Diplom