Gastronomiska Akademiens Stiftelse

Stiftelsens ledamöter

Lena Mossberg

ORDFÖRANDE
Professor i marknadsföring, Handelshögskolan, Göteborgs Universitet
Carl Jan Granqvist

Carl Jan Granqvist

Ledamot
Fil Dr HC i Måltidskunskap vid Örebro Universitet, professor emeritus i Mältidskunst vid Stavanger Universitet, f.d. gästgivare vid Grythyttans Gästgivaregård, författare, kåsör och förekommer med vintips i P4 Extra 
Christina Wedén

Christina Wedén

LEDAMOT
Fil doktor i biologi, Uppsala Universitet. Ledamot i gastronomiska Akademin och Måltidsakademien.
Christina Möller

Christina Möller

LEDAMOT
BIOGRAFI: Fl Dr. Hc, Ledamot i Måltidsakademien, ordförande i Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner

Håkan Jönsson

Suppleant
Docent i etnologi vid Lunds universitet. "Mat har en unik förmåga att skapa både gemenskap och skillnad, frigörelse och förtryck, njutning och ångest. Måltiden är en av kulturens grundstenar, och...
Karsten Thurfjell

Karsten Thurfjell

Suppleant
Producent och redaktör på Sveriges Radios kulturredaktion. Han är också skribent inom vin, mat och konst. Gastronomiska Akademiens ständige sekreterare.