Blogg

Vart är gastronomien på väg

Gastronomiska akademiens bibliotek Symposieskrift från 1994. Symposiet genomfördes i samarbete med Astra AB. Hälsningsanförande av Håkan Mogren. Bland föredragshållarna märks Tore Wretman, Märit Huldt, Barbara J Rolls, Gunilla Englund m fl. Endast arkivexemplar finns kvar.

Måltidens betydelse

Gastronomiska akademiens bibliotek Föredrag som hölls 1985 vid en konferens med samma titel som anordnades av Gastronomiska Akademien. Hälsningsanförandet hölls av författaren och akademiledamoten Per-ErikWahlund, föredragshållare från Gastronomiska Akademien var Märit Huldt och David H. Ingvar och bland övriga föredragshållare kan nämnas professorerna Ivar Werner, …

Läs mer

Den goda svenska måltiden

1981 anordnade Gastronomiska Akademien i samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) symposiet om den goda svenska måltiden med syfte att stimulera matvänner i skilda läger att sprida matkultur och matglädje, kunskaper och matfantasi. Symposiet öppnades av Akademiledamoten HKH Prins Bertil. Bland de medverkande märktes professorerna Bengt …

Läs mer

Gastronomi – vetenskap, konst, teknik

Gastronomiska akademiens bibliotek Skriften återger föredrag och diskussion vid ett symposium med samma titel som Gastronomiska Akademien anordnade 1968 i samarbete med Sveriges Industriförbund och Sveriges Lantbruksförbund. Bland föredragshållarna märks bl a professorerna Hugo Theorell, Yngve Zotterman, Arne Tiselius och Tore Wretman. P A Norstedts …

Läs mer