Rosalies recept
120 recept från det berömda Lyonköket. Receptsamlingen, som gavs ut av Albert Bonniers Förlag 1965, redigerades av Margit Engnes och Karl Erik Lorentz. För inledning och kapitelingresser svarade docent Wilhelm Graf.
120 recept från det berömda Lyonköket. Receptsamlingen, som gavs ut av Albert Bonniers Förlag 1965, redigerades av Margit Engnes och Karl Erik Lorentz. För inledning och kapitelingresser svarade docent Wilhelm Graf.
av June di Schino i svensk översättning av Dan Norell. Svenska redaktörer: akademiledamöterna Claes Grill och Jan-Öjvind Swahn. Förord av Claes Grill. Boken med originaltiteln “Tre Banchetti in Onore di Cristina” utgavs 2002 med stöd av såväl den italienska gastronomiska akademien som den internationella gastronomiska …
om den ärbara vällusten av Lars O. Lagerqvist och Nils Åberg. Boken, vars första upplaga kom 1994, Är en uppföljning av en utställning med detta tema på Historiska Museet i Stockholm i slutet av 1960-talet. Arbetet med utställningen leddes av Lars O. Lagerqvist i samarbete …
av akademiledamöterna Povel Ramel och Hans Alfredson publicerades under överinseende av Gastronomiska Akademien. Skriften är en munter “nacka” med gastronomarium, hittills föga beaktade gastronomiska högtidsdagar, recept att följa till punkt, men inte alltid till pricka, mm. LTs Förlag
Den femtionionde kalendern O.S.A. är titeln på Gastronomisk kalender 2019, Gastronomiska Akademiens årsskrift, som nu ges ut för femtionionde året i följd.Alltså handlar det om att bjuda, att bjuda in och att bjuda ut. Som alltid med spirituellt, lärorikt, slösande generöst innehåll. Så här presenterar …
Maten som mode Plötsligt kom avokadon till Sverige. Och så kom kiwin. Sedan blev det omodernt att inta kolhydrater, och vem har inte gått i diverse modematfällor – helt i onödan? Gastronomisk kalender för 2018 har temat mat som mode; prins Carl Philip funderar över …
Det goda samtalet EN GOD MIDDAG kan slät över ganska mycket. Rätt komponerad och tillredd kan en måltid lösa knutar, skapa försoning, åstadkomma fred eller åtminstone trampa upp stigen åt det hållet. Hur det goda samtalet kring den goda måltiden kan gå till berättas om …
Nu finns Akademiens alla belöningar genom åren förtecknade i registret. Gå in på Register ›› Akademiens belöningar så får du besked om vilka som genom åren fått medaljer, guldpennor, diplom och andra belöningar. Ett motsvarande register över allt som publicerats i Gastronomisk Kalender ända sedan …
Christina Wedén. Christina Wedén, född 1972 och bördig från Sörmland, jobbar som lärare och forskare i farmakognosi vid Uppsala universitet och driver därutöver företaget Tryffikultur AB tillsammans med kollegan Lina Pettersson, för att utveckla tryffelodling i Norden och Östersjöregionen. Redan under biologistudierna i Uppsala föll …
Vid sin prisceremoni på Riddarhuset i Stockholm den 19 januari delade Gastronomiska Akademien ut belöningar för framstående matkulturella insatser: guldmedalj, silvermedalj, guldpenna och tre diplom. På bilden fr v: Lisa Eisenman, Monica Eisenman, Paul Svensson, Pia Schönemyr, Lasse Schönemyr, Martin Ragnar och Andreas Sundgren Graniti. …